VR Percek

Rajtuk múlik a virtuális valóság jövője? - TOP 4 hordozható VR szemüveg

2018. február 09. - Woodyison

Kapcsolódó kép

A hordozható VR szemüvegek kétségtelenül az ipar jövőjét jelentik. Ez nem meglepő, hiszen képesek megteremteni a virtuális valóság élményét kiegészítő drága számítógép vagy telefon nélkül.  Ezek a termékek hozhatják el a kényelmes és egyszerű virtuális valóságot az átlag felhasználok számára, hiszen nincsenek zavaró kábelek és az áruk is jóval kedvezőbb, mint a prémium társaké. A piacvezető címért olyan cégek szállnak versenybe egymással, mint a Google, Facebook vagy a HTC. Nézzük, hogy mivel próbálják elkápráztatni a vásárlókat a fent említett vállalatok.

Oculus Go

Kapcsolódó kép

Az Oculus Go lehet a hordozható VR szemüvegek úttörője, hiszen kedvező ára miatt biztosan sok ember számára lesz ideális választás. Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy több mint 1000 applikáció, játék és film fogja várni a vásárlókat, aminek többségével már Gear VR-on találkozhattunk. Vezeték nélküli kontroller segítségével navigálhatunk majd az alkalmazások között, amiből sajnos csak egy van, így az egyik kezünk pihenőre kényszerül. A képi világot a 2560 x 1440 pixel felbontású LCD kijelző teremti meg. A pozíció követés kimaradt, ami nem meglepő, hiszen valahogyan alacsonyan kellett tartani az árakat. 

Várható ár: 200$ (~51.000 Ft)

Megjelenés: 2018 első negyedév   

Lenovo Mirage Solo

Kapcsolódó kép

A Lenovo eszközéről már olvashattatok a blogon, így nem sok új információval tudok szolgálni. A Mirage Solo szinte HTC Vive szintű élményt ad pozíció követés terén, azonban ez a technika koránt sem tökéletes. Egyrészt a bejárható tér mindösszesen másfél méter, amit átlépve az egész applikáció feketén elhalványul. Másrészt a hozzá kapott kontrollerbe nem implementálták, így a kezünk mozgásának követését továbbra is a régi rendszer végzi. Továbbá a 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel rendelkező készülék árazása sem sikerült a túl versenyképesre.

Várható ár: 400$ (~102.000 Ft)

Megjelenés: 2018 április

HTC Vive Focus

A HTC által gyártott Vive Focus képes felvenni a versenyt a konkurenciával, sőt! A kritikusok szerint a 2880 x 1600 pixel felbontású AMOLED kijelző az egyik legjobb a piacon. Az általa megteremtett kép elég immerzív ahhoz, hogy elhiggyük, hogy valóban kergetnek az emberevő zombik a virtuális utcákon. A teljesítményről egy Snapdragon 835-ös processzor gondoskodik és MicroSD kártya segítségével bővíthetjük a készüléket. A Vive Focus két méteren belül képes követni a pozíciónkat, és itt is csak egy kontroller áll rendelkezésünkre. Csak remélni tudjuk hogy Európában is kapható lesz egyszer a HTC üdvöskéje.

Várható ár: 636$ (~162 ezer Ft)

Megjelenés: európai megjelenésről egyelőre nincs információ.

Pico Neo

A Pico nem tartozik a híres VR-ral foglalkozó vállalatok közé pedig kiváló termékekkel rendelkeznek. A Pico Neo az egyedüli szemüveg, ami két darab kontrollert képes egyszerre kezelni. Az eszköz eléri a HTC gondozásában lévő Vive Wave áruházat, így az ott található applikációk is rendelkezésre állnak a vásárlók számára. A tesztelők szerint az LCD kijelző képe megfelelően éles, azonban a kontroller követés hagy némi kivetnivalót maga után. A gyártó egyébként a Lenovo-nál megismert 6DoF technológiát használja, így teremti meg a pontosabb pozíció követést. 

Várható ár: 750$ (~191 ezer Ft)

Megjelenés: előrendelhető

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb VR hírekről, akkor kövess minket Facebookon, a cikk forrását pedig itt találod. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr1913648760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása