VR Percek

Elindult az ország első VR kutatása

2018. április 20. - Woodyison

aaaa.jpg

Örömmel jelentjük be, hogy az ötlet mára valósággá vált. A VR Percek és LinkUp VR Bár közös együttműködéséből megszületett hazánk első virtuális valósághoz köthető kutatása. De milyen tudományos vonzata van a VR-nak? Ezt estig lehetne sorolni, de minket kifejezetten a stressz- és szorongáscsökkentő hatása érdekel.

Amerikai tudósok vették észre, hogy a virtuális valóság immerzióját nem csak a videojáték piac, hanem az orvostudomány is hasznosíthatja. A tengerentúlon már aktívan használják égési sérültek fájdalmának csökkentésére és fóbiák kezelésére is. Jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan képes a VR technológia a fájdalmat oldani?

A mechanizmus szerencsére nagyon egyszerű, hiszen az egész a figyelemelterelésen alapszik. Ha egy gyermek sírdogál könnyen fel lehet vidítani egy mosolygós plüssállat segítségével, hiszen nem a fájdalom lesz a figyelmének a középpontjában. Ezt használja ki a virtuális valóság is. Az égési sérültek kötésének cseréje borzalmasan fájdalmas tud lenni, azonban az alábbi videón is jól látszik, hogy könnyedén végezhetik az ápolók a munkájukat, hiszen a gyermeket teljesen kiragadta a valóságból a VR.

Természetesen ennek a technológiának is vannak határai. Sajnos egy végstádiumú daganatos beteg fájdalmaira nem lesz hatással. Azonban gondoljunk bele, hogy mekkora előrelépés lehet, ha képesek lehetünk gyógyszer mellékhatások nélkül csökkenteni fájdalmat, szorongást vagy a stresszt. Jövőben talán receptre fogják felírni a VR élményt?

Elképzelhető, amennyiben támogatod a kutatásunkat. Nincs más dolgod, mint kipróbálni egy VR játékot a LinkUP VR Bárban és a szórakozás után kitölteni az érzelmi státuszra irányuló kérdőívünket. A LinkUP-os srácok profi technikával és korrekt árakkal dolgoznak, így ha sohasem volt még részed VR élményben bátran merem őket ajánlani. A bárról részletesebb infót itt találsz.

Köszönjük, ha az anonim kérdőív kitöltésével támogatod a kutatásunkat!

bbbbb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vrpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr2013727540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása