VR Percek

Mit hozott a 2018-as CES VR fronton?

2018. január 18. - Woodyison

Képtalálat a következőre: „htc vive pro”

A 2018-as CES-en több olyan bejelentésre került sor, amiből következtethetünk, hogy merre is halad tovább az ipar. Ha nem követed napról-napra a virtuális világ híreit, itt egy kis helyzetjelentés mire is számíthatunk a HTC-től és a Lenovo-tól a jövőben.

HTC Vive Pro  

A HTC előhozakodott egy tovább fejlesztett Vive-val, ami a Vive Pro nevet kapta. Az új headset többek között megnövelt felbontással és beépített fülhallgatóval rendelkezik. Sajnos újratervezett vezérlők nem érkeztek a Vive Pro mellé, így muszáj beérnünk a régi kontrollerekkel. A HTC másik fontos bejelentése a vezeték nélküli adapter, amit a mezei Vive-val is használhatunk. A harmadik negyedévtől valósággá fog válni, a teljesen vezetékmentes VR élmény. Sajnos a termékek árait egyelőre nem hozta nyilvánosságra a vállalat.

Kapcsolódó kép

A Vive Pro egyértelműen egy frissítése az eredeti Vive-nak, amivel nyomást szeretnének helyezni az Oculus vállaira. Az Oculus vezetői több interjúban jelezték, hogy ebben az évben nem fognak előhozakodni az új Rifttel, így a Vive Pro huzamosabb ideig lehet a VR headsetek koronázatlan királya. Véleményem szerint nagy előrelépést jelent az új szemüveg, viszont nem az átlag felhasználók számára. A Vive Pro tökéletes lesz üzleti, marketing és oktatási célokra, de egy egyszerű játékos a benne rejlő potenciált nem tudja kiaknázni. A vezeték nélküli adapter,  viszont egy hatalmas előrelépés az egyszerű és kényelemes VR élmény felé.

Képtalálat a következőre: „htc vive wireless adapter”

Lenovo Mirage Solo

A CES-en debütált a Lenovo Mirage Solo, ami a Google Daydream család tagja. Egy standalone VR headsetről beszélünk, ami azt jelenti, hogy a működéséhez nem szükséges külső egység (telefon vagy PC). Ebben debütál a legújabb úgynevezett inside-out positional tracking (6DOF), ami már-már Oculus Rift szintű élményt ad a fej pozíció monitorozás terén. A standalone kialakításnak köszönhetően szebb képi világ és hosszabb üzemidő várja a vásárlókat.

Képtalálat a következőre: „lenovo mirage solo price”

A Mirage Solo legnagyobb újítása egyben hatalmas hátrány is. Mivel a piacon nincs más olyan szemüveg, ami képes erre az újszerű fejkövetésre, ezért a fejlesztőknek nem éri meg olyan applikációt írni, ami kihasználja a 6DOF-t. Reméljük ez a technikai újítás előbb vagy utóbb elterjedté válik, ez megmentheti a Lenovo VR szemüvegét. A termék másik nagy hibája az ára, ami nagyjából 100 ezer forint lesz. Ennyi pénzért már komolyabb játékok futtatására alkalmas PS4-et, illetve Xbox One-t lehet kapni. Továbbá, ott a nagy vetélytárs az Oculus Go személyében, ami beépített fejhallgatóval és nagyjából 50 ezer forintos áron érkezik a boltok polcaira. Nem túl fényes jövő...

A bejegyzés trackback címe:

https://vrpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr8513586553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása